Нарязвате месото на парчета. Запържвате в 1/3 от олиото, посолявате, овкусявате с черния пипер и заливате с 125 мл от бульона. Добавяте стафидите и задушавате за 30 минути. Почиствате спанака, изтръсквате добре водата и нарязвате на едро. Почиствате лука и накълцвате на дребно, чесънът пресовате. Бадемите запържвате до златисто, без да използвате мазнина. Копърът нарязвате на едро. лукът, чесъна и ориза глазирате в останалото олио. Добавяте останалия бульон, кипвате и оставяте да ври около 15 минути. Махате от котлона и оставяте да поеме от течността още за около 2-3 минути. Смесвате оризът с месото, спанака, бадемите, копъра и кората на лайма и овкусявате със сол, пипер и индийско орехче.